به گزارش خبرگزاری مهر، سید محسن حسینی صبح دوشنبه در جلسه کمیته مشترک آیین نامه بهینه سازی مصرف آب کشاورزی استان در سالن اجتماعات این شرکت اظهار داشت: به طور مثال طبق مصوبه شورای برنامه ریزی استان، الگوی کشت برنج در استان گلستان 12 هزار هکتار از آب سطحی است، اما طبق آمارهای رسمی 70 هزار هکتار برنج در استان کشت می گردد که عمده آنها از آب زیرزمینی آبیاری می شوند.
وی افزود: به طور طبیعی کشاورزان به دنبال کشت محصولی هستند که صرفه اقتصادی داشته باشد که با توجه به قیمت خرید برنج، کشاورز تمایل به کشت برنج دارد.
معاون حفاظت و بهره برداری خاطرنشان کرد: لذا قیمت گذاری مناسب محصولاتی مانند سویا که نیاز آبی کمتری دارند موثرترین راه حل کاهش سطح زیر کشت برنج است.
حسینی با بیان اینکه به نظر می آید اخیرا توجه دولت به این مقوله معطوف شده است، ادامه داد: همچنین زمان مناسب اعلام قیمت تضمینی خرید اینگونه محصولات کشاورزی و نیز روش های مناسب خرید این محصولات در کاهش سطح زیر کشت برنج تاثیرگذار هستند.
به گفته وی، کشاورز آب مورد نیاز کشت برنج را از طریق سفره های آب زیرزمینی تامین می کند که با توجه به کمبود آب در استان خسارات جبران ناپذیری به منابع آبی وارد می شود.
دبیر کمیته مشترک بهینه سازی مصرف آب کشاورزی استان گلستان تصریح کرد: با اینکار ضمن از بین رفتن آبخوان ها در دراز مدت، در تابستان ها نیز منابع تامین آب شرب و صنعت استان دچار تنش جدی می شود.
حسینی برای مثال به یکی از موارد نقض قانون اشاره و خاطرنشان کرد: در یکی از شهرستان ها به فردی برای احداث مرغداری مجوز حفر چاه داده شد، اما از آب چاه برای کشت 15 هکتار شالی استفاده کرد که با پیگیری های این شرکت با پیگرد قضایی مواجه شد.
وی تاکید کرد: علاوه بر تمهیدات اقتصادی، اقدامات فرهنگی باید متمرکز، هماهنگ و منسجم باشند و از پراکندگی در این زمینه پرهیز شود.
نظر شما